SR Reviště Beast a Brněnský masakr 2016

Uplynulý víkend byl ve znamení dvou velkých běžeckých akcí. První z nich, kterou navštívila početnější skupinka naší SRTG „rodiny“, byl pochopitelně závod Spartan Race Beast v Revišti.


Po celý závod neustávající déšť nastavil ty pravé Spartské blátivé podmínky a ztížil nejednu překážku. Krom klasických, jakými jsou oštěp, monkey bar, šplh, ''ostnáč'' atd. se na trase objevily i novinky z Vechekého UB, tedy Tyrolský traverz a tahání klády (Wood log pull). Příjemným zpestřením byl také 1,5km dlouhý Sandbag, kilometr trasy potokem a nebo třeba na oficiální mapě ani nezveřejněný ''goat jump'', tedy přeskok kozy blokující trasu. (ano, mluvíme o zvířeti ;-) ). Celkově tedy trasa čítala 23 kilometrů s nastoupaným přibližně kilometrem.
Ani z této akce se naši borci nevrátili s prázdnýma rukama a v kategorii Elitních týmů ukořistili krásné 3. místo ve složení Filip Kajanovič 25.(42),David Kovařík 28.(47), Matěj Kis 31.(51) a Karel Marek 37.(59) a Martin Sienty těsně v závěsu. Open tým stanul těsně pod stupínkem vítězů na bramborovém (4.) místě a ''mamka'' Martina Dvořáková doběhla jako 4. žena Elite kategorie.



Pár jedinců se však rozhodlo necestovat nikam! Zůstali na domácí půdě, kde se však rozhodně nenudili. Konal se zde již 4.ročník Brněnského masakru. Závodu na 63/30km v krásném a náročném terénu přilehlého okolí.
Již tradičně byl start, cíl a zázemí závodu situován do Sportareálu družstevní v Řečkovicích. Pro závodníky zde bylo jako vždy připraveno vynikající zázemí: prostorné šatny, po závodní občerstvení v prostoru cíle, či v jídelně anebo také k relaxaci regenerační bazének, vířivka, sauna v samotném Sportareálu.


Start závodu byl již tradičně v 7:00. Asi kilometr po startu se asfalt pod nohami promění v polní cestu vedoucí z Řečkovice na Velkou Bábu. První stoupání mají běžci již za sebou a po seběhu do České se druhým stoupáním dostávají na rozhlednu Babí Lom. Odtud se přes skalnatý hřeben a následný lesní seběh, dostanou do Vranova. Zde běžce čeká první občerstvení (15.km) a z něj postupně klesají k řece Svitavě až do Adamova. Následuje opět stoupání a to na Nový Hrad, ležící přibližně mezi Blanskem a Adamovem. Z něj se po vrstevnici a dalším výběhu běžci dostávají obloukem opět do Adamova na další již 2.občerstvovací stanici. Zde se nachází přibližně v polovině tratě (cca 30.km). Po výběhu na Alexandrovu rozhlednu a sěbehu do Babic nad Svitavou, se za stálého klesání dostanou opět až k řece Svitavě. Vyběhnou nad Řícmanice, okolo arboreta a už jen seběh na 3.občerstvovačku do Bílovic nad Svitavou, umístěnou na „maratónském“ 42.km. Z Bílovic závodníky čeká dlouhé stoupání, jen s občasným krátkým seběhem, až po 50.km a předposlední občerstvovací stanici. Za tento úsek jsou však běžci odměněni seběhem na Babí Doly, krátkým výběhem ke koňské farmě nad Jehnicemi a dalším seběhem tentokrát až do Soběšic. Z poslední občerstvovačky na 59.km se běžci přes Zamilovaný hájek opět dostanou do Řečkovic, kde už směřují rovnou do cíle závodu ve Sportareálu Družstevní.
Součástí Brněnského masakru byl i tzv. Malý masakr- závod na 30 km. Běžci startovali v 10:00 a po Vranov měli totožnou trasu. Odtud si to střihli rovnou na Útěchov a zbytek běželi opět totožně.
SRTG Brno mělo zastoupení na obou trasách a nevedlo si vůbec špatně:
Trasa 63 km v čase:
06:38:14 Titus Ablorh 22.(34), 07:05:54 Martin Mokrý 29.(52) a 10:01:59Veronika Jirkovská 9.(151)
Trasa 30 km :
Eva Žáčková na bronzovém 3.(25) místě a dále Václav Malý, Ďuri Varga,Lenka Kamilka Černická, Albi Lipnická a Petty Nehybová



Filip Kajanovič & Titus Ablorh

Archiv